Werkbezoek aan Rundu

In september zullen Hans van der Boor en Gerda Kuster van de Werkgroep Rundu een werkbezoek aan Run-du brengen. Nieuwegein heeft hier een Stedenband mee, net zoals met de stad Pulawy in Polen. Daarbij wordt een nieuw project geïntroduceerd rondom spelletjes in de kinderopvang in Rundu.

In Rundu zijn ongeveer 25 voorschoolse kinderopvangprojecten, in elke wijk is er wel een. Deze activiteiten worden gedragen door vrijwilligers, meestal vrouwen, die iets willen doen aan de opvang van kwetsbare en weeskinderen.
Als gevolg van HIV/aids zijn er veel jonge weeskinderen. In de kinderopvangprojecten wordt wat gedaan aan leren van Engels, de voertaal op school en krijgen de kinderen een maaltijd. Dit projectidee is samen met ROC Midden Nederland en Kind en Co ontwikkeld om deze kinderen betere startkansen te geven op school door met behulp van geschikte spelletjes het voorschoolse leren te bevorderen. Om dit te realiseren kunnen studenten aan het ROC onder begeleiding van een vakkracht van Kind en Co een stage in Rundu bij kinderopvangprojecten uitvoeren. Daarnaast ondersteunt de werkgroep Rundu al jaren het verzelfstandigen van deze opvangprojecten door initiatieven om geld te verdienen voor het bekostigen van de kindermaaltijden te ondersteunen.

Een tweede nieuw initiatief is het in Rundu organiseren van een werkgroep die bedrijven helpt om fair trade gecertifi-ceerd te kunnen worden voor de export naar Nederland. Daarnaast zijn er tal van lopende initiatieven vanuit het Nieuwegeinse die tijdens zo’n werkbezoek aan de orde komen zoals: Het Anna van Rijn College onderhoudt nauwe contacten met Rundu Secondary School en steunt al jaren het schooluniformfonds voor kinderen die dat van huis uit niet kunnen betalen. Ambtenaren van de gemeente Nieuwegein fietsen voor Rundu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk