Werk aan trambaan gaat de hoogte in

De werkzaamheden aan de trambaan gaan de hoogte in en je kan je nu inschrijven voor de informatiebijeenkomst over de nieuwbouw in het Stationsgebied.

Het bouwen van een nieuwe trambaan gaat altijd van beneden naar boven. In City Nieuwegein verschijnen binnenkort de hoogwerkers op het spoor om de rijdraden aan te brengen voor de nieuwe bovenleiding. Er wordt hier begin april aan gewerkt tussen 20.00 uur ’s avonds en 04.00 uur ’s nachts. Zo heeft het verkeer weinig last van de werkzaamheden. De werkzaamheden brengen weinig geluidsoverlast met zich mee. Helemaal geluidsstil zullen de werkzaamheden niet zijn, want er worden voertuigen gebruikt.

De nieuwbouw van de trambaan en tramhalte in City is bijna klaar. Tot half april vinden er werkzaamheden plaats. Daarna start de testfase van de trambaan.

Online infobijeenkomst op 5 april over woningbouw Stationsgebied
De volgende fase in de vernieuwing van City dient zich aan: de bouw van 467 nieuwe woningen in het Stationsgebied. Dat is het gebied tussen Cityplaza, de Zuidstedeweg en de Kapittelstede. De ontwikkelaars voor deze woningen zijn Bridges en Fresch.

Wat gaat er allemaal gebeuren?
Dat kunt u horen tijdens de online informatiebijeenkomst op dinsdagavond 5 april a.s. van 19.30 uur tot 20.30 uur. Gemeente Nieuwegein organiseert deze bijeenkomst samen met de ontwikkelaars. Tijdens de bijeenkomst kun je vragen stellen via de chat. Ook worden alle geïnteresseerden bijgepraat over de verdere ontwikkelingen in City Nieuwegein.

Deelnemen
Aanmelden voor de online bijeenkomst kan via hier. Je ontvangt dan een link om de bijeenkomst te volgen. Lukt het je niet om de bijeenkomst online bij te wonen? Bezoek dan het Infocentrum City aan de Passage 80. Daar kan je op maandag tussen 13.00 uur en 16.00 uur en op woensdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur terecht met vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk