Katern

Wereldverteldag in Nieuwegein

Op zondag 20 maart is het Wereldverteldag (World Storytelling Day). Op deze dag worden wereldwijd in alle mogelijke talen verhalen verteld. De datum van 20 maart is niet toevallig gekozen. Het is het begin van de lente en de herfst in respectievelijk het noordelijke en zuidelijke deel van de wereld. Ook in Nederland doen jaarlijks honderden vertellers mee aan dit – van oorsprong – Zweedse initiatief. Veel lokale vertellers werken die dag met elkaar samen om er een groot vertelfeest van te maken.
Op zondagmiddag 20 maart 2011 zijn in Nieuwegein diverse vertellers van Vertelkring Raconte actief: Saskia Bangma, Saskia Kipp, Fabula, Pita Parole en Irina. Zij zullen hun verhalen presenteren op de Museumwerf in Vreeswijk en vervolgens in Museum De Warsenhoeck in park Oudegein.Wereldverteldag heeft dit jaar als thema ‘Water’. Dit thema wordt zo creatief mogelijk benut met optredens die zich – zowel letterlijk als figuurlijk – rondom het water afspelen. Daarom worden er in Nieuwegein verhalen verteld op de Museumwerf in Vreeswijk van 13.45 uur tot 15.00 uur en aan de Doorslag in Museum Warsenhoeck (bij de Kinderboerderij in Park Oudegein) van 15.15 uur tot 16.30 uur.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: