Sportief dagboek (18)

Hans van Echtelt schrijft normaal gesproken iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Maar, omdat Hans door familieomstandigheden tijdelijk niet naar sportvelden kan gaan, is hij voor het dagboek momenteel afhankelijk van zijn ‘rapporteurs’ die hem geregeld bij zijn absentie van volledige informatie voorziet.

Het was een mooie 64e verjaardag voor de preses van Geinoord, Hans van der Meijden. Zijn ploeg boekte een belangrijke zege op PVCV. Het was een moeizame zege die pas in de blessuretijd veilig gesteld kon worden via de 2-0 van Robin Jansen, weer een belangrijke treffer van zijn voet. Minder prettig nieuws was dat Michiel van der Valk nu voor liefst vijf maanden is geschofrst en zelfs niet meg meetrainen in die periode. Iemand in de kantine gaf de voormalige aanvoerder de tip ‘om dan maar voor de marathon te gaan trainen.’

Hoe dan ook, hier volgt het wedstrijdverslag, traditiegetrouw van reporter/fotograaf Gerard van Vliet: ‘De frustraties bij de bezoekers uit Vleuten waren direct na afloop van de verloren wedstrijd, zichtbaar. En dat was ook alleszins begrijpelijk want zij hadden op Parkhout een enorme hoeveelheid energie en werklust in de wedstrijd gestoken, maar het ontbrak aan de afronding. Als ik dit schrijf realiseer ik mij dat door deze simpele vaststelling, dat ik hiermee een tekort doe aan de kwaliteiten van de beide doelverdedigers. Keeper Mitchell van Oort van de thuisploeg tikte met een katachtige reflex een vrije trap uit de linkerbenedenhoek.’

Zijn collega David Kraan deed in de tweede helft, tot twee keer toe in min of meer hetzelfde en behoede daarmee zijn team voor een grotere achterstand.
Want uitgerekend oud-ploeggenoot Hamza Hajji had al in de vijfde minuut van de wedstrijd de thuisploeg al op 1-0 gezet. Dat het tot ver in de toegevoegde tijd moest duren voordat Robin Jansen met een strakke schuiver van ruim twintig meter in de linker benedenhoek de 2-0 aantekende, geeft te denken. PVCV had een groot deel van de wedstrijd het betere veldspel maar had moeite zoals eerder gezegd met de afronding. Het resultaat geldt echter in deze fase van de competitie. Doordat Geinoord drie punten kan bijschrijven aan het totaal lopen zij weg van de onderste regionen en sluiten aan bij de middenmoot in de tweede klasse B. Geinoord moest het dit keer stellen zonder spits Miquel Brown en dus de langdurig geschorste Michiel van der Valk. Komende zaterdag moet Geinoord op bezoek bij Desto in Utrecht.’

Grote vreugde bij Geinoord na de snelle openingstreffer tegen PVCV. (Foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!