Wereldfestival op het Cals in Nieuwegein groot succes

Voor de tweede keer vierden de leerlingen en leraren het Wereldfestival op het Cals College in Nieuwegein. Tijdens deze dag lieten zowel de leerlingen als de medewerkers van de school de diversiteit zien die aanwezig is op hun school. Iedereen kreeg hierbij de kans om kennis te maken met alle verschillende nationaliteiten en culturen die op school vertegenwoordigd zijn.

Tijdens de lessen werd aandacht besteed aan allerlei aspecten van wereldburgerschap. Er waren gastsprekers, workshops, een speurtocht in het kader van Black History Month, een landenkennisquiz, taallessen en werden er films en documentaires afgespeeld.

Een hoogtepunt van het festival was de komst van een vrolijke brassband, die de festiviteiten opende met levendige muziek. Vervolgens opende burgemeester Marijke van Beukering van Nieuwegein symbolisch de wereldkaart. Daarna konden alle op het Cals vertegenwoordigde leerlingen met verschillende nationaliteiten een magneet plaatsen op het land van hun afkomst.

Hierna volgde een feestelijke afsluiting in de aula met een optreden van de Dansfabriek, zang door leerlingen en een landenparade. Gedurende de dag was er een cultuurmarkt, waar kraampjes stonden waarin leerlingen de cultuur van hun land konden laten zien. Er waren ook diverse hapjes te koop van vesrschillende culturen. De opbrengst ging naar het Rode Kruis. Hiermee was de tweede editie van het Wereldfestival een feit en zeker vanwege het grote succes voor herhaling vatbaar!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk