Welzijnszaken/Welzijn (2002/820)

Het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) behandelt aanvragen voor bijvoorbeeld thuiszorg, opname in een verzorgingstehuis, verpleeghuis of dagbehandeling. Het RIO bepaalt op basis van de aanvraag welk soort hulp of zorg precies nodig is.

De toegang tot het RIO verloopt in de gemeente Nieuwegein via Vitras. Vitras heeft de gemeente Nieuwegein laten weten dat het die specifieke dienstverlening wil beëindigen.

Het loket aan de Zoutkamperschans zal daarom dicht gaan. De telefonische aanmelding wordt direct bij het RIO ondergebracht. Deze veranderingen hebben te maken met de financiële situatie van Vitras en de strenge voorwaarden die het College Tarieven Gezondheidszorg aan Vitras heeft opgelegd. Vitras heeft opdracht gekregen zich te beperken tot haar kerntaken en de indicatiestelling wordt niet tot de kerntaken gerekend. Voor wat betreft het Intake & Indicatiebureau heeft het bestuur van het RIO Zuidwest Utrecht besloten tot overname per 31 december 2002, of zoveel eerder als mogelijk is. Het college heeft hiervan kennis genomen en, waar relevant, zich hiermee akkoord verklaard.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren