Welzijnszaken/Welzijn (2002/675)

Het college heeft het principebesluit genomen om aan Stanislaw Lewkowicz een opdracht te verstrekken voor het vervaardigen van een definitief schetsontwerp voor de kunstopdracht Batau. Dit is conform het advies van de commissie beeldende kunst. Stanislaw Lewkowicz ontwierp een lichtkunstwerk dat op zes plaatsen in de wijk geïntegreerd in het wegdek van de verhoogde plateaus een kleurig patroon laat zien.

Met elektronische led- displays in tegelvorm zal een groen witte markering kunnen oplichten of twinkelen. Het ontwerp van Stan Lewkowicz sluit uitstekend aan bij de uitgangspunten van het masterplan beeldende kunst en zal een positieve bijdrage leveren aan het wijkverkeersplan. Stan Lewkowicz maakt in zijn ontwerp gebruik van led-displays. Voordat de gemeente Nieuwegein opdracht kan geven voor een definitief schetsontwerp moet onderzoek worden verricht naar de werking en belastbaarheid.

De gemeente zal de led-displays daarvoor testen op een gelijksoortig wegdek. Na het technisch onderzoek zal de commissie beeldende kunst het gekozen ontwerp van Stan Lewkowicz en het schetsontwerp van Marcel Smink tijdens een voorlichtingsavond aan de wijkbewoners presenteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk