‘Welzijn op recept’ krijgt navolging

De pilot ‘Welzijn op recept’ in de wijk Doorslag krijgt navolging bij alle vier gezondheidscentra. Eind dit jaar kunnen bewoners die met psychosociale klachten naar de huisarts gaan in heel Nieuwegein gebruikmaken van een welzijnsrecept. Tot nu toe kregen al zo’n zeventig bewoners een welzijnsrecept aangeboden. Daarvan zijn zestien mensen inmiddels een jaar lang actief, veelal als vrijwilliger of deelnemer aan een activiteit.

Bewoner Wil over het welzijnsrecept: ‘Ik ben nu gastvrouw in buurtplein Doorslag op de dinsdagmorgen. Dan schenk ik koffie voor de mensen in en maak ik een praatje. Ik zoek buitenshuis contacten die ik met deze activiteit gevonden heb. Ik voel me er prettig bij. Het duwtje in de rug was helpend.’

De eerste handleiding voor ‘Welzijn op recept’ kwam als gezamenlijk product van de gemeente Nieuwegein, gezondheidscentrum De Roerdomp, welzijnsorganisatie MOvactor en het Trimbos-Instituut tot stand. ZonMw stimuleert zorginnovatie en gezondheidsonderzoek en levert financiële bijdrage aan ‘Welzijn op recept’. Het Nieuwegeinse initiatief heeft al navolging gekregen in Zwolle en vele andere gemeenten bereiden zich in samenwerking met zorgverzekeraars voor.

De gemeente Nieuwegein onderstreept het belang van samenwerking in de keten van welzijn en zorg. ‘We zijn blij met de inzet van de gezondheidscentra in Nieuwegein. De samenwerking met welzijn verbetert de ondersteuning aan inwoners. Welzijn op recept inspireert om volgende stappen te zetten in de transitie’, aldus wethouder Hans Adriani van o.a. Wmo/welzijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren