Weg van de Binnenvaart drie maanden afgesloten

Vanwege de aansluiting van Nieuwegein op de A27, moet de Weg van de Binnenvaart gereconstrueerd worden. De weg verschuift in noordelijke richting en komt in het verlengde te liggen van de nieuwe brug, waarvan de bouw begin dit jaar is gestart.

Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk de Weg van de Binnenvaart van maandag 14 juni tot zaterdag 25 september af te sluiten voor verkeer. En ook al blijft de brug bij de Prinses Beatrixsluis gewoon beschikbaar, de afsluiting heeft gevolgen voor zowel het fiets- als het autoverkeer.

Het fietsverkeer wordt omgeleid via het Tiendpad en de Montageweg. Het autoverkeer gaat via de Voorhavendijk, de Nieuwe Kerkweg, de Industrieweg en de Montageweg. Om autoverkeer op de Nieuwe Kerkweg mogelijk te maken, wordt de fietssluis tijdelijk verwijderd. Daarvoor in de plaats komt een tijdelijke drempel. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van bewoners van de IR. F.W. Conradstraat die bang waren voor hoge snelheden van het verkeer, vanwege hun spelende kinderen. De omleidingroutes worden met borden aangegeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk