Muurschildering ‘Plezierig Samen in de Wijk’ in Fokkesteeg

Kinderen van basisschool de Schouw in de wijk Fokkesteeg hebben een kunstwerk gemaakt over het thema ‘Plezierig samen in de wijk.’ Dit kunstwerk is dinsdag 25 september feestelijk onthuld op het schoolplein aan de Dintherseschans. Het kunstwerk is mogelijk gemaakt door samenwerking van wijknetwerk Fokkesteeg, Basisschool de Schouw, kunstenares Charlotte van der Horst, jongerenwerk en de gemeente Nieuwegein.

Hetty Koopman van de Schouw: ‘De wijkcoördinator Fokkesteeg heeft enige tijd geleden contact opgenomen met onze school. Zij vroeg of de school mee wilde werken aan een kunstproject. Het was de bedoeling om de blinde muur aan de buitenkant van gymzaal de Driemaster hiervoor te reserveren. Na de sollicitatieronde is voor kunstenares Charlotte van der Horst gekozen. Zij is met een aantal kinderen uit de groepen 6 en 7 door de wijk gelopen om hen inspiratie op te laten doen voor het gekozen thema: ‘Samen plezier maken in de wijk.’

Samen en plezier zijn twee van de vier kernwaarden van de Schouw. Voor de grote vakantie hebben 32 kinderen een ontwerpen gemaakt. Charlotte heeft dit verwerkt in het kunstwerk. Dit zijn twee bellen blazende kinderen. In de bellen zijn de ontwerpen van de kinderen terug te vinden. Samen met Charlotte hebben deze 32 kinderen in groepjes de muurschildering gemaakt. ‘En als klap op de vuurpijl mochten ze ook nog eens met spuitbussen graffiti spuiten! Ze vonden het fantastisch om te doen!’ aldus Hetty Koopman.

Kunstenares Charlotte van der Horst

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk