‘Weesboot’ in De Doorslag weer terug

Eind juni heeft onze redactie geschreven over de diverse ‘weesboten’ die Nieuwegein rijk is. Deze boten liggen onbeheerd op plekken in de wateren van Nieuwegein, wat verboden is. Door de vergrijzing zullen steeds meer van dit soort ‘weesboten’ aan de kanten komen te liggen. Momenteel zijn er zo’n 13.000 in de vaarwegen in Nederland.

Ook in Nieuwegein vindt je tientallen van dit soort bootjes. Dat blijkt uit een onderzoek van Waterrecreatie Advies. Een doorn in het oog van degenen, die wel voor een ligplaats betalen aan Ríjkswaterstaat. ‘Je herkent ze aan de wijze van afmeren. Hup….maar aan een boom’ aldus oud schipper Boersema. Eén van die bootjes ligt in de binnenstad van Nieuwegein vlak achter het Stadshuis in De Doorslag.

Naar aanleiding van dit artikel liet een lezer weten: ‘Door privéomstandigheden en heftige ziekte is hij er niet aan toe gekomen. Hij heeft daarom zo lang daar gelegen ze zijn er nu mee bezig en hebben hem vandaag vervaren. 28-6-18. De eigenaar is blij met deze hobby en wilt zeker niet van zijn bootje af.’

Vandaag liet een bewoner uit Merwestein weten dat de boot helemaal niet weg is. Althans, hij is terug van weggeweest! De bewoner stuurde onze redactie onderstaande foto.

Het CDA heeft 29 juni jl. schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over de spookschepen die langs diverse Nieuwegeinse kades liggen. CDA-fractievoorzitter Gerben Horst: “Al eerder heeft een betrokken inwoner ons op de spookschepen gewezen. Het CDA heeft toen van de gemeente begrepen dat hier aandacht voor was. Maar ook dat dit vooral de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat en het waterschap is. Blijkbaar is er de afgelopen tijd weinig gebeurd in de aanpak van de spookschepen.” Reden dat het CDA om schriftelijke vragen aan het college. Deze hebben nog geen reactie gegeven.

Niet alleen lijkt het hier te gaan om het illegaal achterlaten van plezierjachten. De beroepsvaart heeft hier ook last van doordat ligplaatsen onnodig worden bezet. Het CDA wil weten wat de gemeente tot nu toe aan dit probleem heeft gedaan en nog gaat doen. Naar nu blijkt doet de gemeente Nieuwegein niets en handhaaft niet.

Het bootje is weer teruggeplaatst in De Doorslag achter het Stadshuis

3 thoughts on “‘Weesboot’ in De Doorslag weer terug

  1. lies

    Zo te zien moet die NODIG opgeknapt worden. Als de eigenaar bekend is, dan kan hij er toch op aangesproken worden??

  2. W. Schrauwen

    Bootje is niet weggeweest, alleen 20 meter opgeschoven.. Bij gemeente, rijkswaterstaat en hh schap geklaagd maar ieder wijst de verantwoordelijkheid op het bordje van de ander. Bootje ligt er al vanaf september 2017.

  3. M.v. B

    Bootje is totaal niet van de kade geweest, inderdaad alleen verlegd. Ligt nu nog oncouranter voor andere booteigenaren die ook eens daar willen aanmeren .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren