Weer miscommunicatie over de Binnenstad?

Op 16 september j.l. heeft de heer Maas in de Commissie Binnenstad een zeer stimulerende presentatie gegeven over de nieuwe Binnenstad. De VSP was hierover zeer enthousiast. Tevens bleek uit het financiële plaatje een bedrag tussen € 35 en € 45 miljoen te zijn ingeschat voor wat betreft de kosten van deze plannen.

In een brief aan het college zegt de VSP erg verbaast te zijn over de informatie die zij las in het weekjournaal van de heer van Elteren (gemeente secretaris), daar stond dat het plan van het projectbureau € 49 miljoen kost en dat het college daar twee en een half uur over heeft gesproken.

De VSP vindt deze situatie buitengewoon vreemd, speciaal in het geval van een zo cruciaal vraagstuk als de ontwikkelingen van onze binnenstad. ‘De geloofwaardigheid van het college en van het projectbureau lopen hier aanmerkelijke schade op en deze keer in het openbaar!’. ‘Ook is het onbegrijpelijk voor de VSP dat de coördinatie binnen dit belangrijke project zo slecht schijnt te zijn, dat dit kan gebeuren. Nog vreemder is het feit dat de betreffende informatie op deze manier naar buiten komt’, aldus de VSP.

In een brief aan het college stelt de VSP vragen (ex art 42 R.v.O.) betreffende de Binnenstadsplannen zoals dus gepresenteerd op 16 september.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk