Weer een gedetineerde overleden in gevangenis van Nieuwegein

Een gedetineerde is vanmorgen vroeg overleden in de  Penitentiaire Inrichting (PI) in Nieuwegein. De gevangene werd om 07.30 uur gevonden in zijn cel door een bewaker. Het ministerie van Veiligheid en Justitie voert een onderzoek uit naar de doodsoorzaak van het overlijden. Over de identiteit van de gedetineerde is niets bekend.

Volgens een getuige waren er vanochtend zo’n zes politiewagens aanwezig. Gevangenen zouden vanwege de dood van de gevangene de rest van de dag in hun cel moeten blijven.

Eind verleden jaar overleed er in dezelfde gevangenis aan De Liesbosch ook al een gedetineerde. Toen bleek het te gaan om zelfdoding. In 2014 stak een man een medegevangene dood, hij kreeg hiervoor 18 jaar extra celstraf.

Volgens het ministerie overlijden er in Nederland jaarlijks enkele tientallen mensen in de gevangenis. Deze zaak is volgens een woordvoerder opvallend omdat nu niet meteen bekend was wat de doodsoorzaak is. Meestal is dat wel direct duidelijk.

One thought on “Weer een gedetineerde overleden in gevangenis van Nieuwegein

  1. Ruud

    Slecht eten, slechte medische zorg, verplicht met twee man op één cel waarvan niet bekend is of men met een dodelijke ziekte loopt. Veel te lange voorarrest door stemming makerij van rechercheurs die machtsmisbruik maken van hun functie. Een gevangenisdirectie die totaal geen oog en oor heeft voor haar eigen personeel. Bewaarders die denken in een naziekamp te werken en ieder sociaal oogpunt verloren zijn. Etc Etc.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren