Tilapiafilet met paprika,prei en kerrie

Een snel te maken visgerecht met eenvoudige ingrediënten. Het smaakt heel erg lekker en is met de aardappeltjes uit de oven en nog wat extra groente, een complete, gezonde en magere maaltijd. Voor 2 personen:
2 Tilapiafilets (diepvries)
vloeibaar bak- en braad product
½ prei
1 rode, zoete puntpaprika
1/2 theelepel kerriepoeder
zout
versgemalen peper Extra: ruime koekenpan Laat de visfilets ontdooien.
Was de prei en de paprika.
Snij de prei in schuine ringen.
Snij de paprika in ringen en verwijder de zaadjes.
Verhit een scheutje vloeibaar bak- en braadproduct in een ruime koekenpan.
Doe de prei, paprika en het kerriepoeder in de pan en bak zachtjes aan tot de groente halfgaar is.
Haal de groenten uit de pan en bewaar ze even op een bord of schaaltje.
Verhit opnieuw een scheutje vloeibaar bak- en braadproduct in de pan en bak de visfilets snel aan beide zijden lichtbruin.
Doe de groenten weer terug in de pan, een beetje naast de vis, en zet de pit wat lager.
Leg eventueel een deksel schuin op de pan.
Laat vis en groenten gaar worden, ca. 8 minuten.
Bestrooi het gerecht met zout en ¨peper naar smaak.
Lekker met aardappeltjes uit de oven, bestrooid met grof zeezout en gedroogde tijm, en verse sperziebonen, doperwtjes, worteltjes etc. Hoofdgerecht met vis
Tijd ca. 30 à 35 minuten
Bron: eigen recept Tip
Je kunt ook een gewone rode paprika gebruiken als je de puntpaprika niet kunt krijgen. Strooi dan een snufje suiker over het gerecht tijdens het bakken. De prei kan vervangen worden door een bosje lente-uitjes, in schuine stukjes gesneden. Weetje
Tilapiafilet is één van de meer verantwoorde vissoorten om te gebruiken. Via http://www.goedevis.nl/ kun je de nieuwste VISwijzer downloaden van Stichting de Noordzee, voor als je zelf vis gaat kopen. Kijk voor verantwoorde vissoorten, schelp- of schaaldieren op http://www.weekvandezee.nl/Goedvismenu voor een restaurant bij jou in de buurt. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk