Katern

Weer door storing geen tramverkeer van en naar Nieuwegein

Door een noodstop van een tram bij Utrecht Centraal was er donderdagvond enige tijd weer geen tramverkeer mogelijk van Utrecht naar IJsselstein en Nieuwegein. Rond 20.15 uur waren de grootste problemen verholpen. Dit was de derde keer deze week dat de passagiers de dupe waren en tijdelijk geen gebruik konden maken van de tram.

Afgelopen maandag reden de trams ook al niet door een wisselstoring en dinsdag lag het tramverkeer even plat na een aanrijding tussen een tram en een busje ter hoogte van de Meubelboulevard in Utrecht.

U-OV kampt de laatste tijd met veel verstoringen van het tramverkeer. Vorige maand waren er dagenlang problemen door ijzel en een wisselstoring. Dat kwam de vervoerder op veel kritiek van reizigers te staan. Eerder deze week deelde U-OV daarom stroopwafels uit als ‘goedmakertje.’

De tramstoring van donderdagavond kwam doordat een trambestuurder hard op zijn rem moest stappen door ‘een noodsituatie’ zo laat U-OV in een reactie weten. Het is onduidelijk wat er precies is voorgevallen. Duidelijk is wel dat de tram daardoor enige tijd niet van zijn plaats kon. Monteurs hadden het probleem daarna wel snel verholpen. Uiteindelijk konden ongeveer een half uur geen trams rijden. Passagiers werden tijdelijk vervoerd door bussen.

2 thoughts on “Weer door storing geen tramverkeer van en naar Nieuwegein

  1. hessel

    Om de reizigers tegemoet te komen voor al het oponthoud stel ik voor dat U-OV iedere tramgebruiker 1 zone korting geeft.

  2. John

    Stroopwafels zijn duurder ,hoor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk