Stroopwafel als ‘goedmakertje’ tegen de vele tramstoringen

Reizigers op de tramhaltes in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein kregen dinsdagmorgen 12 februari een traktatie aangeboden. Tijdens het uitdelen van stroopwafels gingen informatiemedewerkers van het trambedrijf van de provincie Utrecht het gesprek aan over recente ervaringen van reizigers met de trams. Ook gedeputeerde Dennis Straat toonde zijn betrokkenheid en kwamen langs op een van de haltes.

Deze actie voor de reizigers was er niet voor niets. ‘Vanwege meerdere storingen aan het tramsysteem de afgelopen maanden vinden wij dat we wel iets goed te maken hebben’ aldus gedeputeerde Dennis Straat. Straat was gisteren nog in Nieuwegein was om zijn handtekening te zetten onder onder de bestuursovereenkomst voor het nieuwe Stationsgebied in City Nieuwegein. Afgelopen maandag vond er alweer een storing plaats, één van de zoveelste van de laatste tijd. Passagiers gaven aan het ‘spuugzat’ te zijn en hebben geen enkele vertrouwen meer in het vervoer met de tram.

ACTIES TEGEN STORINGEN
Dennis Straat: ‘De trams hebben de laatste tijd met enige regelmaat last van technische storingen en dat vinden we als eigenaar en beheerder van het tramsysteem buitengewoon vervelend. Aan een oplossing wordt hard gewerkt. Zo is storingsherstel uitgevoerd aan de wissels bij de remise in Nieuwegein, houden we de bovenleiding zo goed mogelijk vrij van ijs en heeft de provincie nieuwe trams besteld die aanmerkelijk minder storingsgevoelig zijn. Deze trams gaan vanaf eind 2020 rijden over de gehele lijn. De huidige trams, die alweer ruim dertig jaar oud zijn, houden we met extra onderhoud in de tussentijd in de benen.’

NOOT REDACTIE
Ten tijde van dit schrijven was er dinsdagmiddag ongeveer een uur lang geen tramverkeer mogelijk tussen Utrecht Centraal, Nieuwegein en IJsselstein. Bij de Europalaan en Australiëlaan botste de sneltram door onbekende oorzaak tegen een auto. Er was alleen sprake van materiële schade, laten vervoerder U-OV en de politie weten.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur. Een klein uur later kon het tramverkeer weer worden opgestart.

Gedeputeerde Dennis Straat (grijze jas) deelt stroopwafels uit op één van de tramhaltes

2 thoughts on “Stroopwafel als ‘goedmakertje’ tegen de vele tramstoringen

 1. John

  Een zoethoudertje zodat de reiziger niet zal gaan klagen. Ik heb het niet aangepakt.
  Dat geven ze maar aan de werkgevers die pissig zijn , omdat het het personeel te laat komt.
  Maar nieuwegein moet een echt knooppunt worden.
  Met twee trams en wat bussen.
  Voor zoiets stoms moet je wel wethouder zijn.
  Wat verdient deze minkukel er aan?of mag de burger dat niet weten??

 2. Stem geen pdva/sp/gl/d66/vvd/cda meer!

  De tram was een prima alternatief voor de auto. Helaas is de tram nog onbetrouwbaarder dan mijn auto van 1999. Daarnaast moet ik voor mijn kinderen het volle pond betalen, verloopt mijn anonieme cipkaart na een paar jaar en kan ik geen borg van het pasje terugkrijgen, wordt ik bestraft voor het vergeten van uitchecken en kan ik niet contant betalen. Elke vernieuwing dient niet de reiziger maar het ov bedrijf. En nu komt de tram gewoonweg niet meer opdraven, dat deed de bus ook al eerder (vandaar de tram) Hou die gratis stroopwafel maar. Ik zie niet hoe die stroopwafel ook maar iets anders is dan een trap na. Ik wil gewoon de auto kunnen pakken en de parkeertarieven afgeschaft. Dien de burger maar eens, in plaats van te gebruiken als melkkoe en te schofferen als een klein kind. Vergeet niet wie de bezoldiging bekostigd! Hardwerkende burgers horen meer respect te krijgen dan dit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren