Week van het geld Nieuwegein

De Week van het geld Nieuwegein (22 t/m 27 maart) is een programma vol leuke en interessante online activiteiten en bijeenkomsten over geld. Het programma richt zich op iedereen die wijzer wil worden in geldzaken: jong(eren), volwassenen en zelfs professionals. Deelnemen is geheel gratis.

“Goed omgaan met geld is een ontzettend belangrijke vaardigheid in onze maatschappij”, vertelt wethouder (economie en werk) Ellie Eggengoor van gemeente Nieuwegein. “Voor sommige inwoners is dit lastig, maar het goede nieuws is: iedereen kan het leren en het is nog leuk ook! Tijdens de Week van het geld draait het om online bijeenkomsten en ontmoetingen. U kunt als deelnemer vragen stellen en ervaringen en kennis uitwisselen met andere deelnemers en professionals. Op deze manier wordt iedereen op een leuke manier wijzer in geldzaken.”

Escaperoom
Er zijn verschillende leuke online activiteiten en bijeenkomsten om te volgen, zoals een escaperoom waarin u uw kennis over geldzaken inzet om opdrachten op te lossen of een bijeenkomst over hoe u leuke dingen kunt doen met minder geld (speciaal voor 55 plussers). Ook zijn er bijeenkomsten voor ouders met schoolgaande kinderen en bijeenkomsten voor jongeren die achttien jaar worden. Weet u of uw kind bijvoorbeeld wat erbij komt kijken als uw kind achttien jaar wordt?

Prijsvraag
De week wordt afgesloten met een online peptalkshow van theater DE KOM met onder andere als speciale gast cabaretier Jörgen Raymann! Tijdens elke online activiteit wordt er een prijsvraag gesteld en in deze peptalkshow worden de drie winnaars bekend gemaakt. Zij ontvangen een gesigneerd boek ‘Rayman zoekt raad’ van de cabaretier en een Pathé Thuis-cadeaukaart.

Speciaal voor kinderen; scholen en bieb
Voor basisscholen (en bibliotheken, consultatiebureau) is er speciaal gratis lesmateriaal ontwikkeld gericht op kinderen, zoals werkbladen en posters. Deze kunnen zij gratis bestellen via de landelijke website www.weekvanhetgeld.nl/onderwijs. Hier kunnen zij ook gratis Donald Ducks (editie Week van het geld) bestellen voor de kinderen. De bieb geeft tijden de Week van het geld bij elk kinderboek een gratis Donald Duck en flyer mee.

Doe ook mee!
Deelnemen is gratis, zie het volledige programma in de bijlage of kijk op deze website. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de activiteiten.

Landelijk initiatief Wijzer in geldzaken
De Week van het geld is een landelijk initiatief van Wijzer in geldzaken dat dit jaar voor de 10e keer plaatsvindt met als thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’. Voor gemeente Nieuwegein en samenwerkingspartners is het de eerste editie. Vanwege corona vinden alle activiteiten online plaats. Meer informatie over het landelijke programma leest u op www.weekvanhetgeld.nl.

Informatie
Meer informatie over het Nieuwegeinse programma en inschrijven vindt u hier. De week wordt georganiseerd door gemeente Nieuwegein en samenwerkingspartners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren