Website gelanceerd voor een veilige wijk Galecop

Wellicht heeft u de Galecopveilig.nl-borden al zien hangen bij de ingangen van de wijk Galecop. Op de borden zijn een ‘boef’ en het teken van whatsappgroepen te zien met daaronder de tekst galecopveilig.nl. Een groep Galecoppers nam, onder auspiciën van de Stichting Wijk Overleg Galecop, het initiatief om te kijken of de wijk ‘een beetje’ veiliger kan worden gemaakt.

Bekend is dat in Galecop veel grotere en kleinere whatsappgroepen bestaan waarin onder meer wordt ‘gesproken’ over veiligheid. Twee daarvan heeft deelnemers die over de hele wijk verspreid wonen. Met de whatsappgroepen worden bewoners gewaarschuwd voor de activiteiten van ongewenste gasten als auto- of woninginbrekers.

De website ‘galecopveilig.nl’ is ondersteunend aan de borden en informeert wijkbewoners over mogelijkheden om de wijk ‘veiliger’ te maken. Er wordt onder meer verwezen naar de app ‘veiligebuurt’ waarvan inwoners eenvoudig (gratis) ‘lid’ kunnen worden en die bewoners informeert over gebeurtenissen in de nabije omgeving. Ook staan er op de website voorbeelden van de manier waarop een whatsappgroep vorm en inhoud kan krijgen. Bijkomend voordeel van een kleine ‘buurt whatsappgroep’ is dat er meer sociale interactie kan ontstaan.

Wijkbewoners wordt gevraagd mee te denken over veiligheid en te reageren via de website.

One thought on “Website gelanceerd voor een veilige wijk Galecop

  1. John

    Deze borden maken het echt niet veiliger

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren