Wattbaan korte tijd afgesloten geweest vanwege nep-handgranaat

De Wattbaan op industrieterrein Plettenburg is zaterdagmorgen korte tijd afgesloten geweest vanwege de vondst van een voorwerp dat sprekend op een handgranaat leek. De politie kwam rond 10.50 uur ter plaatse en zette de straat af. Uit onderzoek bleek dat het om een nep-handgranaat ging. “Het is ‘speelgoed’ van kinderen en niet met opzet daar neergelegd”, meldt de politie.

Het voorwerp werd door een voorbijganger gezien en dacht dat het om een echte handgranaat ging. Hij belde direct 112 waarop de politie direct op de melding af ging en ook zodanig behandelde. Nieuwegein staat namelijk de laatste tijd nogal bekend om handgranaten. Na onderzoek bleek al snel dat het om een stuk speelgoed ging.

De politie begint maandag een landelijke campagneweek om mensen te wijzen op de gevaren van nepwapens. Vaak worden deze nepwapens gekocht in het buitenland. Nu de vakantieperiode voor de deur staat wil de politie de mensen attent maken dat dit soort ‘wapens’ verboden zijn in Nederland. Afgelopen jaar kregen agenten meerdere keren te maken met jongeren die met nepwapens zwaaiden. ‘Zo’n incident wordt opgepakt volgens de protocollen van een echte vuurwapenmelding’, aldus de politie.

blijkt speelgoed! Het explosief dat in op straat werd gevonden is een nep-handgranaat. Het is ‘speelgoed’ van kinderen en niet met opzet daar neergelegd. De afzetting wordt opgeheven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!