Waterschapsverkiezingen

Interesse voor het waterschapsbestuur? Donderdag 28 augustus organiseert Water Natuurlijk De Stichtse Rijnlanden een middag over de waterschapsverkiezingen. De middag is vrij toegankelijk voor iedereen en richt zich bijzonder op kandidaat bestuursleden. De bijeenkomst vindt plaats bij het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden aan de Poldermolen 2 in Houten van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Op het programma staan een dag uit het leven van de Dagelijks Bestuurder, een toelichting op het werk van het waterschap en de waterschapsverkiezingen en een discussie over de inzet van Water Natuurlijk in het waterschapsbestuur. Na afloop is er kans om informeel van gedachten te wisselen met één van de bestuursleden.

Op 18 maart 2015 vinden voor alle waterschappen in Nederland de waterschapsverkiezingen plaats. Bij de verkiezingen kan iedereen die 18 jaar of ouder is en in het gebied van het waterschap woont, zijn stem uitbrengen. Door uw stem uit te brengen, bepaalt u wie er straks in het bestuur van De Stichtse Rijnlanden zitten. Zo heeft u invloed op de keuzes die het bestuur maakt als het gaat om waterbeheer. Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor een periode van vier jaar.

Nog meer invloed heeft u als u zich kandidaat stelt en gekozen wordt. Sinds de laatste verkiezingen in 2008 is Water Natuurlijk de grootste partij met zes algemeen bestuursleden, waarvan twee ook dagelijks bestuurslid zijn. “Wij willen die sterke positie in het bestuur vasthouden en uitbreiden. Water Natuurlijk is daarom op zoek naar nieuwe kandidaten die zich vier jaar willen inzetten voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water”, aldus dagelijks bestuurslid en loco-dijkgraaf Guus Beugelink. De deadline voor aanmelden ligt op 7 september 2014.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk