Katern

Waterschap opent online festivalterrein voor viering 900 jaar Waterbeheer

Waterbeheer, waterbewust leven en de Stichtse waterschapsregio krijgen in 2022 een vernieuwend en inspirerend podium. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, waaronder Nieuwegein valt, viert 900 jaar Waterbeheer en opent daarom een interactief online festivalterrein. Een uniek kijkje achter de schermen van het werk van het waterschap. Je ontdekt hoe waterbeheer in de regio Utrecht is ontstaan, wat het waterschap zoal doet en hoe je zelf ook waterbewust kunt leven!

Online festival voor een breed publiek
Naast alle fysieke activiteiten die het komend jaar gaan plaatsvinden, is het online festival een unieke 3D-belevingswereld om 900 jaar Waterbeheer mee te vieren. Het festivalterrein is 24/7 open en daardoor te bezoeken op ieder gewenst moment. Iedere maand staat een ander waterschapsthema centraal en is er weer nieuwe informatie te vinden. Zodat je een jaar lang terug kunt komen voor nieuwe verhalen, activiteiten, inspirerende waterbewuste acties van ambassadeurs en tips voor waterbewust leven.

Waterbewust leven maakt het verschil
Het is voor veel mensen vanzelfsprekend dat je in onze regio kunt wonen, werken en recreëren. Maar als we niet met elkaar hard werken aan waterveiligheid, klimaatadaptatie en schoon en gezond water, blijft dat niet vanzelfsprekend. Hoogheemraad Karin Sommer – de Vries: ‘Tijdens de viering van 900 jaar Waterbeheer wil het waterschap laten zien wat het doet, maar ook wat mensen zelf kunnen doen om waterbewust te leven. Dat kan vaak al iets heel kleins zijn, waardoor je bewust bezig bent met water en er extra van kunt genieten. Belangrijk, want waterbewust leven maakt het verschil voor een toekomstbestendige woon- en werkomgeving!”

Leren, stimuleren en ontmoeten
Het waterschap zet met het online festivalterrein in op leren, stimuleren en ontmoeten, voor jong en oud. Festivalbezoekers worden aangezet tot het zelf ondernemen van waterbewuste acties en raken geïnspireerd door wat het waterschap en anderen doen. Vele partners en ambassadeurs doen al mee en daarbij nodigt het waterschap iedereen uit om ook ambassadeur te worden, zodat waterbewuste acties breed gedeeld kunnen worden. Zo is 900 jaar Waterbeheer de aanzet tot samen werken aan een toekomstbestendige regio.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk