Waterliniedok drie weekenden afgesloten vanwege aanleg tunnel

Drie weekenden lang zal de toegangsroute aan de Waterliniedok met de A27 in beide richtingen afgesloten worden voor de realisatie van een tunnel. Deze afsluiting vindt plaats in de weekenden van: vrijdag 24 maart 21.00 uur tot maandag 27 maart 06.00 uur, vrijdag 31 maart 06.00 uur tot maandag 3 april 06.00 uur, maandag 3 april 21.00 uur tot dinsdag 4 april 06.00 uur.

Binnen deze tijdvensters voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden uit voor de aanleg van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis. Het Waterliniedok, de verbindingsweg tussen Nieuwegein en de A27, is dan in beide richtingen volledig afgesloten in verband met de realisatie van een tunnel. Houd rekening met extra reistijd.

Omleidingsroutes
Het Waterliniedok is afgesloten tussen de kruisingen Inundatiedok/Defensiedok en Hollandhaven/Nijverheidsweg. Daarmee is er geen verkeer mogelijk tussen Nieuwegein en de A27. Het verkeer op de A27 richting Nieuwegein wordt omgeleid via afslag Hagestein (27), Vianen en de A2 en volgt de gele borden met de letter A.

Lokaal verkeer tussen Nieuwegein en Het Klooster/Tull en ’t Waal en verkeer vanaf de A2 met deze bestemming, rijdt via de A2 en Vianen naar de A27, vervolgens naar afrit Nieuwegein (28) en volgt de gele borden met de letter B.

Het Klooster en Tull en ’t Waal zijn vanaf de A27 gewoon via afrit Nieuwegein (28) bereikbaar. Het verbod voor vrachtwagens op de Wiersebrug over het Merwedekanaal wordt tijdelijk, alleen tijdens de werkzaamheden, opgeheven.  Naar verwachting zijn weggebruikers ongeveer 10 minuten langer onderweg. Gele borden geven ter plaatse de omleidingsroutes aan.

Door onvoorziene omstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld naar het weekend van 7 april 21.00 uur tot 10 april 06.00 uur.

Werkzaamheden
Sas van Vreeswijk realiseert een nieuwe tunnel onder het Waterliniedok door. Er worden damwanden geplaatst en het betonnen ‘dak’ van de onderdoorgang wordt ingeschoven. Ook krijgt het Waterliniedok op de plek van de onderdoorgang nieuw asfalt.

Geluidshinder
Naast de extra reistijd, kunnen omwonenden vanwege het plaatsen van de damwanden te maken krijgen met geluidoverlast. Het intrillen van de damwanden wordt alleen uitgevoerd tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Omwonenden worden hierover geïnformeerd. Mocht het intrillen van de damwanden op zaterdag 25 maart voorspoedig verlopen, dan wordt die avond mogelijk langer doorgewerkt om het intrillen van damwanden op zondag 26 maart te voorkomen.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart
De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Omdat de sluis een knelpunt dreigt te worden, zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat, voor de aanleg van een 3e sluiskolk,  de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van extra ligplaatsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk