Water Natuurlijk maakt campagnefilm in Nieuwegein

Op 18 februari verwelkomde Guus Beugelink Marjan Minnesma op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van De Stichtse Rijnlanden in Nieuwegein. Marjan Minnesma, directeur van de Stichting Urgenda, is 3 keer op rij uitgeroepen als de duurzaamste Nederlander. Guus Beugelink is lijsttrekker van Water Natuurlijk en loco-dijkgraaf van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Speerpunten in het programma van Water Natuurlijk zijn o.a. innovatie en duurzaamheid. Kerntaak van een waterschap is het zuiveren van rioolwater. Tijdens het werkbezoek aan de zuiveringsinstallatie wisselden beiden van gedachten en werden opnamen gemaakt voor een campagnefilmpje voor de waterschapsverkiezingen van 18 maart a.s.

Marjan: ”Water Natuurlijk heeft hart voor duurzaamheid en innovatie. Daar-naast zijn natuurlijk droge voeten, veilige dijken en schoon (oppervlakte)water heel belangrijk.”

Guus: “Ik ben erg blij met de ondersteuning van Urgenda en Marjan Minnes-ma. Onze doelstellingen sluiten mooi op elkaar aan. En RWZI’s zijn een bron van allerlei spannende innovaties en bieden daardoor veel mogelijkheden tot verduurzaming.”

Deze RWZI mag zich Energiefabriek noemen omdat ze meer energie produ- ceert dan ze zelf gebruikt. Die energie wordt geproduceerd uit het biogas dat ontstaat na vergisting van het slib uit het afvalwater.

Het filmpje, dat wordt gemaakt door Innovatie.tv, gaat op 4 maart via You Tube Water Natuurlijk live tijdens de landelijke start van de verkiezings- campagne van Water Natuurlijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren