Wat met de Nieuwegein Pas

De Nieuwegein Stadspas is een succes. Dat laten de cijfers van de laatste kwartaalrapportage zien. De pas bestaat nu driekwart jaar en telt inmiddels 4800 leden. Deze ‘eigen’ stadspas geeft mensen met een laag inkomen korting op het aanbod van lokale sport-, cultuur-, en welzijn aanbieders. Dit aantal aanbieders is afgelopen periode sterk uitgebreid. Op 1 april 2017 zijn er in totaal 93 aanbieders aangesloten.

Martijn Stekelenburg: ‘Ik ben bijzonder blij met het succes van de Stadspas. Het is ons gelukt een nieuwe pas te introduceren die beter is en beter gebruikt wordt dan de U-pas. Allemaal met lokaal aanbod en betrokken aanbieders’.

Pashouders
Bij de ingebruikname van de Nieuwegein Stadspas waren er 4020 passen verstrekt. Een halfjaar na invoering waren dit er 4626 en op 1 april 2017 zijn er in totaal 4801 passen uitgegeven. Daarvan zijn er 1350 kinderen. Dit betekent dat bijna 1 op de 3 pashouders jonger is dan 18 jaar.

Toename gebruik
Het gebruik is ook verder toegenomen: op dit moment heeft ruim 1 op de 4 pashouders gebruik gemaakt van de Stadspas. In de top vijf van afname staat de zwemles voor kinderen bovenaan. Ook de ontmoetingsactiviteiten van Wijkhuis DeSteeg, Stichting GeinExpress en Dorpshuis Fort Vreeswijk doen het goed. Deze ontmoetingsactiviteiten worden voornamelijk door senioren gebruikt. De bibliotheek heeft zoals verwacht veel nieuwe jaarabonnementen afgesloten.

Breed aanbod
Op 1 april 2017 zijn er in totaal 93 aanbieders aangesloten. Daarvan zijn er 41 aanbieders op het gebied van sport, 44 aanbieders van cultuur en 8 van welzijn. Het doel van de Nieuwegein Stadspas is participatie in de breedste zin van het woord. Daarom zijn er naast sport en cultuur ook aanbieders van bijvoorbeeld ontmoetingsactiviteiten, workshops of evenementen zoals Nieuwegein Awards aangesloten. De laatste aanbieders die zijn erbij zijn gekomen zijn KlikStart (computercursus voor ouderen), Afrika Percussie en Telekids Musical School.

Tevredenheidsonderzoek
De gemeente Nieuwegein is erg benieuwd naar de mening van pashouders en aanbieders over de Nieuwegein Stadspas. In het tweede kwartaal van 2017 wordt er daarom een onderzoek uitgezet onder beide doelgroepen. Zowel pashouders als aanbieders hebben dan de tijd gehad om voldoende ervaring op te doen met de Nieuwegein Stadspas. De resultaten zullen deel uitmaken van de evaluatie over het eerste jaar en besproken worden met de gemeenteraad.

Aanvragen Stadspas
Nieuwegeinse inwoners met een inkomen dat niet hoger is dan 125% van het wettelijk sociaal minimum hebben recht op een Nieuwegein Stadspas. Aanvragen van de pas kan via Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Meer informatie over het aanbod en de aanvraag is te zien op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren