Wat is er verbeterd aan de nieuwe Samsung Galaxy S21?

Eindelijk is hij er: de nieuwe Samsung Galaxy S21. Met ieder nieuw model verbetert het merk zich, dus verwachtingen waren hooggespannen voor deze nieuwe smartphone. Nu deze telefoon op de markt is verschenen, kunnen we bevestigen dat ook dit model weer een verbetering is ten opzichte van zijn voorganger. Dit is een telefoon waar je zuinig op moet zijn, want zo’n topper wil je logischerwijs zo lang mogelijk blijven gebruik. Bescherm jouw Samsung Galaxy S21 daarom altijd met behulp van uiteenlopende accessoires, bijvoorbeeld een hoes. Zo weet je zeker dat je voor lange tijd kunt genieten van deze uitmuntende mobiele telefoon.

Veranderingen Samsung Galaxy S21 vs. S20 op een rij
Sommige cynici zijn van mening dat de nieuwe modellen van telefoons te weinig van elkaar verschillen om een aankoop waard te zijn. Dit zeggen ze over andere grote merken, maar ook over deze nieuwe Samsung Galaxy S21. Niets is minder waar. Er zijn genoeg verschillen te benoemen die ook daadwerkelijk als verbeteringen bestempeld kunnen worden. De grootste verschillen tussen de Samsung Galaxy S21 en S20 zetten we hieronder voor je op een rij.

De verbeterde camera van de Samsung Galaxy S21
Wat meteen opvalt is de nieuwe camera van de Samsung Galaxy S21. Deze camera heeft niet alleen een cosmetische upgrade gehad, met een compleet nieuwe look. Dit geeft de achterzijde een futuristische uitstraling. Nog altijd zijn er drie camera’s hier aanwezig die in 64 en 2 x 12 megapixel kunnen schieten. Maar de grootste veranderingen zijn niet met het blote oog zichtbaar. De software van de camera’s heeft namelijk een flinke verbetering ondergaan. Zo maakt de Samsung Galaxy S21 het je gemakkelijker om foto’s te maken in het donker. Tevens heb je meer opties als je een foto gaat maken.

Daarnaast is de S21 voorzien van Director View. Dit stelt je in staat om opnames in 8K-resolutie te maken en vervolgens foto’s van de video te maken in 33 megapixel. Video’s maken en fotograferen tegelijk is dus een optie. Dit is mogelijk bij zowel de hoofdcamera als met de selfiecamera. De hoge kwaliteit van de techniek achter de camera’s is behouden gebleven ten opzichte van de Samsung Galaxy S20. Dat maakt dit nieuwe model tot zo’n topper op dit vlak.

Verbeteringen van de touchscreen
Een ander gebied waarop de Samsung Galaxy S21 overduidelijk beter scoort dan zijn voorganger is op het gebied van het touchscreen. Een aantal zaken zijn hetzelfde gebleven, zoals het formaat van het scherm en de technologie hierachter. Dat is prima, want deze technologie is nog altijd van een formidabel niveau. De Full HD+ resolutie van 2400×1080 pixels ziet er geweldig uit. Door de verversingssnelheid van 120 Hz loopt alles soepel, van video’s tot aan games. Hier kunnen concurrenten nog een puntje aan zuigen.

Belangrijk om te vermelden is het feit dat de verversingssnelheid aangepast wordt op waar je mee bezig bent. Zo komt een video, app, game of andere activiteit nog beter tot zijn recht op deze Samsung smartphone. Dat is bijvoorbeeld fijn als je een e-book gaat lezen, waarbij een te hoge verversingssnelheid juist averechts kan werken. Tevens heeft de snelheid van verversen invloed op je accu. Als dit continu hoog is, loopt je telefoon ook sneller leeg. Daarom is het een slim idee van de makers om deze snelheid aan te passen aan je activiteit. Dat verbetert de levensduur van je accu. Dat maakt het scherm van de Samsung Galaxy S21 tot één van de grootste pluspunten van deze smartphone.

Andere verschillen tussen de Samsung Galaxy S21 vs. S20
De Samsung Galaxy S20 was van zichzelf al een hele goede telefoon. Vooral op het gebied van hardware was deze smartphone top en is er van zichzelf weinig reden om hier al te veel aan te veranderen. Het verschilt tussen de Samsung Galaxy S21 en de S20 wordt vooral gemaakt op het gebied van software. Op dit gebied maakt dit model de grootste verbeteringen, wat een gigantisch snelle telefoon oplevert. Je kunt intensieve apps en games zonder problemen spelen. Video’s opnemen, monteren of Photoshoppen: het kan allemaal zonder problemen. De krachtige processor beschikt over enorm veel rekenkracht. Geen enkele taak is te zwaar voor deze smartphone.

Wees zuinig op je Samsung Galaxy S21
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de Samsung Galaxy S21 wederom een duidelijke verbetering in vergelijking met zijn voorganger. Vooral op het gebied van software en rekenkracht zet dit model enorme stappen. Als je zo’n goede telefoon koopt, wil je deze zo lang mogelijk in een goede conditie houden. Het is daarom geen overbodige luxe, als je dit model wilt gaan kopen, om ook meteen een goede beschermhoes te kopen. Zo weet je zeker dat je voor langere tijd plezier zult beleven aan deze Samsung smartphone. Online is er veel keuze op dit vlak, net zoals je meer keuze hebt op het gebied van kleuren voor deze telefoon. Ook het oog wil wat. Zo kun je jouw smartphone nog meer personaliseren. Dat is nog een voordeel van de Samsung Galaxy S21.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk