Wat is een influencer op Instagram of Youtube?

Tegenwoordig willen er steeds meer jongeren een Instagram influencer worden. Maar influencer wat is dat precies en wat betekent influencer? Dat willen we graag in dit artikel verder uitdiepen.

influencer

Een influencer is iemand die via social media platformen zoals Facebook, Twitter en Instagram zijn volgers kan beïnvloeden. Maar, je hebt ook influencers zonder sociale media. Zij hebben bijvoorbeeld een succesvolle weblog of zijn actief als radio- en tv-presentator.

Hoe kun je influencer worden?
Een influencer heeft niet noodzakelijkerwijs meer dan een miljoen volgers. Bijvoorbeeld een influencer die veel weet over beurskoersen zal niet miljoenen volgers hebben, maar misschien wel enkele duizenden volgers die samen miljoenen euro’s aan beleggingen beheren. Daarom is de juiste niche kiezen voor veel aanstormende influencers key. Denk dus waarover je het leuk vindt om content te maken, en vervolgens of je die content kunt monetizen: oftewel geld verdienen via het internet.

Influencer salaris: Wat verdien je als Instagram persoonlijkheid?
Het salaris van een influencer hangt sterk af van de gekozen niche en het bereik. Zo zijn er influencers die met slechts één betaalde post voor hun klant meer dan 100.000 euro omzet kunnen genereren. Hiervoor is het wel van belang dat het product zich leent voor een post op Instagram. Sommige dingen moet je ervaren om het te willen hebben, denk bijvoorbeeld aan een auto kopen, maar andere dingen zoals fashion items werkend heel goed met beeld.

Wat een influencer precies verdient, is dus niet exact te zeggen, maar de meeste professionele influencers met meer dan 100.000 volgers verdienen wel meer dan genoeg om ervan rond te kunnen komen. Sommige persoonlijkheden worden ook ondernemend en gaan zelf een webshop exploiteren met producten die hun volgers graag kopen. Dit kan heel slim zijn, aangezien de meeste influencers hun volgers als beste kennen.

Influencer word je niet, je bent het!
Dus je ziet een influencer carrière wel zitten, en denkt: ‘ik ga meteen aan de slag!’ Bedenk dan wel goed of jij die persoon bent die graag in het middelpunt staat en iedereen flink kan vermaken. Want de meeste influencers in Nederland zouden ook ‘influencer’ zijn zonder hun platform. Zij zijn de personen die op verjaardagsfeestjes zichzelf direct opwerken als spreekstalmeester en zijn dé grappenmakers op iedere gelegenheid. Entertainment is een belangrijk onderdeel van de influencer. Bedenk dan ook goed of jij die kwaliteiten in huis hebt om echt goed door te kunnen breken als Instagram persoonlijkheid. Want, influencer word je niet, je bent het!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk