Wat is een ander woord voor rugzak?

Een rugzak is al jaren immens populair, wat ook nog wel even zo gaat blijven. Het is de meest handige manier om jouw benodigdheden mee te nemen, waar je ook naar toegaat. Er zijn zelfs speciale tassen waarin je laptops of boeken mee kunt nemen, perfect voor school of werk. Desondanks zijn de meeste rugzakken bij elke gelegenheid te gebruiken.

Interne of externe frame
Rugzakken kunnen worden in twee categorieën. Dit wordt dan gebaseerd op het gebruikte frame bij het ontwerp van de tas. Hierbij zijn namelijk twee mogelijkheden, een intern of een extern frame. Bij een externe frame-rugzak zit het frame aan de binnenkant van de rugtas. Dit zorgt ervoor dat er een kleine ruimte zit tussen de rug en de tas. Hierdoor wordt de ventilatie bevorderd, wat comfortabel is. Hierbij is het gebruikelijk dat het frame onder de tas uitsteekt, dit kan boven of onder zijn. Hier kun je bagagestukken plaatsen zoals een tent of slaapzak. De interne frame-rugzak heeft een groot verschil in vergelijking met de tas met het externe frame. Bij een intern frame is het frame namelijk bevestigd aan de binnenzijde van de rugtas. Hierdoor zit er geen ruimte tussen de rugzak en de rug van de drager. De tas heeft tevens meer inhoud doordat de zak over de gehele lengte van het frame zit. Het gevolg hiervan is dat je eigenlijk geen mogelijkheid hebt om voorwerpen aan de buitenkant te bevestigen, wat bij een extern frame wel kan.

Ransel
“Wat is een ander woord voor rugzak?” is een vraag dat vaak wordt gesteld als het over rugzakken gaat. Als we puur kijken naar de Nederlandse taal dan kunnen de twee termen rugtas en ransel gebruikt worden als een synoniem voor rugzak. Een ransel is een vierkante soldatenrugzak, al kan een reis- of schooltas ook gezien worden als een ransel. Het wordt net als een normale rugzak over de schouders gedragen. Origineel komt het woord ransel uit het Hoogduits, waarin het Ränzel heette. Onder andere de Duitse soldaten gebruikten een ransel in de Tweede Wereldoorlog. Het is in de christelijke iconografie het attribuut van de pelgrims, terwijl de zogenoemde knapzak dit is in de beeldende kunst. De knapzak is een tas vol met eten, wat gebruikt wordt op reis. Dit kan gemaakt worden door een zak vast te binden aan een stok.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren