Bloeiende Beatrixschool Wijkersloot

Eind april verandert de ongebruikte binnen patio in kindermoestuin met wilde bloemen! De wilde bloemenweides bij de Margrietschool en Mauritsschool waren dé inspiratie voor de Beatrixschool om contact te leggen met Bloeiend Nieuwegein. Dit burgerinitiatief heeft als doel verhoging van biodiversiteit en betrekken van jeugd en buurt.

In juni vorig jaar sprak Josien met Marije Hamer, leerkracht van groep 6/7 van de Beatrixschool Wijkersloot: ‘Ik gun de kinderen van deze school zo dat zij weten hoe groente groeit, de meeste hebben thuis geen tuin’.  Het idee was geboren om deze prachtige patio om te vormen tot kindertuin. Hier moest wel de hindernis genomen worden om meters hoge bomen te gaan verwijderen, dit gaat nu echt gebeuren en is ingepland in de meivakantie. Met het plan van herinrichting van de patio zijn meerdere subsidie mogelijkheden uitgezocht. Maar liefst zeven organisatie zijn enthousiast en doen mee, te weten Innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit, subsidie Duurzame Initiatieven Nieuwegein, KIEM, Carel Nengermanfonds, Wijknetwerk Wijkersloot, Groen doet Nieuwegein Goed en de Beatrixschool. Van Wijk Groen gaat de uitvoering verzorgen.

De kindermoestuin is ook dé aanleiding om de plannen van interactie met de buurt concreet uit te gaan werken, zoals meehelpen bij de aanplant, met de kinderen koken en in de vakantie de tuin helpen onderhouden. ‘Hoe leuk is dat, ik krijg hier echt energie van!’ reageert Josien, initiatief neemster, enthousiast.

Wil jij ook plaats maken voor wilde bloemen bij school of in je buurt, super! Doe de biodiversiteitwijzer op maakgrijsgroener.nl – het barst daar van de ideeën. Hulp nodig, neem contact op met Josien of wil je meer weten, kijk op www.bloeiendnieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren