Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘Er zijn dit jaar maar weinig “echte”wespen te bekennen, dus etaleer ik deze keer een familielid.’ Deze week de metselwesp als beestje van de week.

Udo: ‘Wespen zijn nuttige maar nare beestjes. Dit jaar zijn er niet veel gewone wespen, dàt is een soort die in grote families een soort kartonnen nesten bewonen, soms zelfs in een woning. Een niet zo familiaire soort is de metselwesp, die piepkleine nestjes bouwt op muren, bomen of in de grond. Er zijn veel soorten, doorgaans veel kleiner dan de gewone wesp en tamelijk schuw; ze zullen het nooit tot limonadewesp brengen…’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk