‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: Heel wat zweefvliegen zijn vermomd als een wesp. Fopwespen zijn dus geen wespen maar…  De gewone fopwesp is daarvan een voorbeeld. Ziet er ongeveer uit als een limonadewesp, maar houdt zich meestal gedeisd tussen het gebladerte. Zoals deze.

Udo: De op een limonadewesp lijkende, gewone fopwesp. Een zweefvlieg die zich rustig houdt en echt niet van uw limonade durft te snoepen. Net echt, maar zonder angel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren