‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘In ons waterrijke Nieuwegein vliegen vele libellen en waterjuffers. De laatste zijn een soort kleurige, vliegende zwavelstokjes en de vuurjuffer is daarvan een knalrode soort. Dacht ik. In mei vorig jaar zag ik in mijn tuin een juffer, lichtgroen van onderen en pikzwart van boven. Óók een vuurjuffer, maar dan anders. Bij deze.

Udo: ‘In mei (duurt nog even) vliegen er in Nieuwegein ook knalrode vuurjuffers rond. Ook, want van boven gezien is déze vuurjuffer zwart. Dus als u binnenkort een zwarte juffer op uw balkon ziet zitten, ziet u ze niet vliegen. Het kan zomaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren