‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Vorige week zag ik een van bloem naar bloem snorrend vliegje dat zich niet gemakkelijk liet fotograferen. Komt meer voor, dus klik-klik-klik-klik-klik, en weg was ze. Het leverde één geslaagde foto op van de geelbuikplatbek, maar noch die platte bek, noch die gele band op haar buik zijn te zien op die kiek. Niet bijzonder, wel zeldzaam, toch maar…?  Enfin.’

Udo: ‘Een zeldzaam zweefvliegje met een misleidende naam, want van een platte bek of een gele band op haar buik is op de foto niets te zien. Wel ziet ze er nogal plat uit, dus het moet maar met deze kiek van de geelbuikplatbek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk