‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Soldaatjes zijn een groep van kevertjes met een rechthoekig, langgerekt lijf en meestal in een kleurenkombinatie van rood en zwart. Daarvan vliegen en kruipen er heel wat in de Nieuwegeinse struwelen, maar niet in stramme groepen, zoals echte soldaten. Deze keer het roodpootsoldaatje.

Bij de foto: ‘Ze hebben geen kazerne. Marcheren doen ze ook niet. Ze hebben wel uniformen in een combinatie van rood en zwart. Ooit hadden echte soldaten ook zulke uniformen, en nu staan ze nog te kijk bij Buckingham Palace. In Nieuwegein houden ze zich op in allerlei struwelen en tuinen, zoals dit roodpootsoldaatje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk