‘Uitsterfprocedure’ coffeeshop Nieuwegein

De coffeeshop in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein hoeft niet weg. Dat is na lang gesteggel in de Nieuwegeinse raad besloten.
Door een onderzoek bleek eerder dat drie op de vijf bewoners uit de wijk last heeft van de coffeeshop. Het CDA in Nieuwegein wilde daarom het pand sluiten. Omdat directe sluiting van de shop de gemeenschap meer dan een miljoen euro gaat kosten ivm claims van de eigenaar, is in tijden van bezuiniging gekozen voor een ‘uitsterfprocedure’ en dat kan lang duren.
 De fractievoorzitter van het CDA Hennie van Randwijk is niet blij met het besluit en maakt zich grote zorgen over de overlast.

‘Nieuwegeiner’ laat weten op een forum: ‘Nou ik hoop dat de heer Bex zich nou eens eindelijk realiseert dat die deze strijd niet kan winnen! tot zien mijnheer Bex!’ En een ander: ‘Helemaal met het onderzoek eens. Jaren lang hebben omwonenden geprobeerd de bezoekers van de shop zwart te maken en zoals nu blijkt onterecht nu blijkt dat het de wijkbewoners zelf zijn. Opvallend is dat de groep die overlast veroorzaakt en zich in de omgeving ophoud hun drank bij de supermarkt koopt, met andere woorden het lijkt me beter om dan ook de supermarkt te sluiten.’

Onze columnist On Gein kijkt er anders tegen aan. Hij is voor cameratoezicht. Maar dat zit er niet aan te komen. Jeugdwerkers en politie zullen het probleem moeten oplossen. Klik hier voor de column On Gein deze week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk