‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘In het TV-nieuws zag ik, dat schapenboeren in het oosten van ons land hun schaapjes denken te beveiligen met een afrastering. Tegen de wolven dus, die schapen wel rauw lusten. Duizenden jaren hebben ze hun schapen met succes bewaakt met herdershonden, en nu moet de overheid in eens voor manshoge gaashekken zorgen… Enfin, gaas dus. In Nieuwegein hebben we ook gaasvliegen, zoals dit goudoogje.

Udo: ‘Gaasvliegen zijn insecten maar het zijn geen vliegen, want die hebben maar twee vleugels ipv vier. Je ziet ze vooral in het voorjaar en het begin van de zomer en ze variëren van lelijk tot best mooi, zoals dit Goudoogje. Soms zelfs in de tuin.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!