‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘In het TV-nieuws zag ik, dat schapenboeren in het oosten van ons land hun schaapjes denken te beveiligen met een afrastering. Tegen de wolven dus, die schapen wel rauw lusten. Duizenden jaren hebben ze hun schapen met succes bewaakt met herdershonden, en nu moet de overheid in eens voor manshoge gaashekken zorgen… Enfin, gaas dus. In Nieuwegein hebben we ook gaasvliegen, zoals dit goudoogje.

Udo: ‘Gaasvliegen zijn insecten maar het zijn geen vliegen, want die hebben maar twee vleugels ipv vier. Je ziet ze vooral in het voorjaar en het begin van de zomer en ze variëren van lelijk tot best mooi, zoals dit Goudoogje. Soms zelfs in de tuin.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren