‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Udo: ‘Hoewel de herfst al begonnen is en het behoorlijk fris is, bloeit de dauwbraam in Nieuwegein door tot  de vorst. En sommige insecten gaan ook nog gewoon door, zoals de snorzweefvlieg.

‘In  de herfst begint de natuur bovengronds af te sterven, maar sommige doordouwers gaan door tot het vriest.Zoals deze dauwbraam, met bloem en een nieuw blad en de snorzweefvlieg, die nog lang niet aan de winterslaap is begonnen.’

De Digitale Stad Nieuwegein werkt samen met de Hogeschool voor Journalistiek. Student Peterson Tijhuis bezocht Udo Tenge thuis op en maakte bovenstaand foto-audio verslag. Lees hier het artikel van Peterson Tijhuis.

3_dauwbraamsnorzweefvlieg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk