Oneigenlijk gebruik roltrappen en lift in De Kuil Cityplaza

De afgelopen tijd komen er veel klachten binnen over de roltrappen en lift naast de Jumbo in Cityplaza. Ook wij vinden het erg vervelend dat er zich meerdere storingen hebben voorgedaan aan de buitenlift, ondanks dat de gemeente onderhoud laat uitvoeren. De storingen hebben de aandacht binnen de gemeente en er wordt altijd gemonitord wat de oorzaak is om zo verdere stilstand te voorkomen.

Helaas blijkt dat voor de buitenlift naast de Jumbo bij 10 van de 12 storingen oneigenlijk gebruik/vandalisme de oorzaak is over een tijdsperiode 2 maanden (februari en maart). Bij de roltrappen geldt een nog hoger percentage en gaat het met name om het indrukken van de stopknop. De lift en roltrappen zijn gevoelig voor oneigenlijk gebruik/vandalisme door de vele sensoren en bewegende onderdelen.

Als maatregelen heeft de gemeente onderdelen in de lift laten installeren die minder vandalisme gevoelig zijn. Daarnaast wordt zo snel als mogelijk na het indrukken van de stopknop, geprobeerd de roltrappen weer in bedrijf te brengen. Het blijft zo, dat als men geweld gebruikt zoals bijvoorbeeld tegen de deuren aan schoppen, de lift in storing valt ook met een nieuwe installaties.

In de omgeving zijn er een aantal alternatieven. Alleen begrijpen wij goed dat voor mensen die minder goed ter been zijn, omlopen zeer onwenselijk is.
Vanuit het niveau parkeergarage gaat het om de volgende liften;

  • De buitenlift naast de Jumbo
  • De lift in de Jumbo (niet in beheer van de gemeente)
  • De lift naast de Fietspomp
  • De liften meer achterin de parkeergarage vanaf de Jumbo. Deze komen uit in parkeergarage Theater

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk