‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘Het is dit jaar een echt wespenjaar. Gelukkig zijn het niet allemaal van die nijdige stekers; hierbij zo’n lieverdje.’ Deze week de helmkruidbladwespj.

Gewone wespen hebben een wespentaille en een angel. Er zijn echter ook veel bladwespen, zònder taille en zònder angel. Sommige daarvan zijn vermomd als zo’n nijdige steker, dus hun uiterlijk is gewoon bluf. Ze houden zich op in allerlei begroeiing, liefst in de buurt van water. Dit is er een; de helmkruidbladwesp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren