Wat eten de meeste mensen met kerst

Elk jaar is het weer de grote vraag: wat gaan we eten tijdens de kerst? Wordt het de welbekende kip of kalkoen, een rollade of zalm of toch even net iets anders dan we gewend zijn?

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders een stuk traditioneler zijn dan je misschien zou denken. Bijna een derde kookt namelijk dezelfde gerechten als in de voorgaande jaren. Dat is vaak het klassieke driegangenmenu, met vooral vlees (70 procent) en groenten (69 procent).

Op boodschappen.nl wordt inmiddels flink gezocht naar geschikte kerst gerechten. En wat blijkt? De top 3 wordt gedomineerd door een bekende klassieker: Het zalmpotje, de gevulde kerstkip met cranberry’s en walnoten en toe een heerlijke sinaasappelspeculaassoufflé.

Een andere echte kerstklassieker die niet mag ontbreken tijdens je kerstdiner is tiramisu. Een makkelijk en lekker dessert om te maken, hier kan eigenlijk weinig fout mee gaan. Wil je zeker weten dat de tiramisu lukt tijdens de feestdagen? Maak hem dan alvast een keer een paar weken van tevoren.

Ook leuk om te weten: het kerstdiner bereiden wordt steeds minder een solo-activiteit. Bijna de helft van de thuischefs vraagt gasten mee te helpen bij het bereiden van het diner en een kwart vraagt hen iets mee te nemen. Dat is win-win, want zo heb je meteen meer tijd om eens goed bij te kletsen met je gasten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk