Katern

Wapen liquidatie gevonden bij Nedereindse Plas

De politie heeft een wapen gevonden waarmee mogelijk vorige maand in IJsselstein een 37-jarige man op klaarlichte dag werd doodgeschoten. Het automatische wapen lag in een sloot bij de Nedereindse Plas bij Nieuwegein. De hulpdiensten doorzochten het gebied vorige week. Daarbij werden ook duikers ingezet. De politie heeft de vondst van het wapen nog niet bevestigd.

Het slachtoffer van de liquidatie werd op 17 april neergeschoten op de Lanceerplaats in IJsselstein en overleed in het ziekenhuis in Nieuwegein. Het gaat om de 37-jarige Samir Erraghib uit IJsselstein en is waarschijnlijk onderdeel van de ‘Mocro-oorlog’. Hij zou een rol hebben gespeeld bij een eerdere liquidatie. Inmiddels heeft de politie twee verdachten opgepakt. Het gaat om een 23-jarige Brabander en de 22-jarige Abdelghani El H. uit Vianen.

Abdelghani El H. was betrokken bij een criminele organisatie die brutale diefstallen pleegde. De leden verstopten zich vlak voor sluitingstijd in winkels en sloegen ‘s nachts hun slag. El H. pleegde vorig jaar nog een overval op een juwelier op Texel. Hij kreeg daarvoor een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. In 2012 werd hij ook al veroordeeld voor een serie inbraken. El H. kreeg toen 18 maanden jeugddetentie opgelegd. De opgepakte Abdelghani El H. zou met deze actie ook zijn familie in een benarde situatie hebben gebracht. Zij zouden nu doelwit zijn van een wraakactie.

De 23-jarige Brabander was onder voorwaarden vrij en was bezig met zijn resocialisatie. Dat houdt in dat hij al maanden buiten de kliniek woonde en dagbesteding kreeg. Hij stond nog wel onder toezicht van de reclassering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk