Wanneer overgaan op een hoog laag bed?

Het overgaan op een hoog laag bed kan verschillende redenen hebben. Misschien vind je het gewoon wel lekker comfortabel. Maar het kan ook zo zijn dat je een medische reden hebt om te kiezen voor een hoog laag bed. En uiteraard kiezen veel mensen bij het ouder worden voor een hoog laag bed, omdat dat toekomstbestendig is. Maar wanneer ga je nou eigenlijk over op een hoog laag bed?

Hoog laag bed bij toekomstbestendig wonen
Steeds meer mensen willen graag toekomstbestendig wonen. Ze kiezen dan een woning die zoveel mogelijk gelijkvloers is, of ze installeren alvast een traplift. Veel 50+-ers beginnen hier al over na te denken, zodat ze later langer thuis kunnen blijven wonen. Heel verstandig! Bij toekomstbestendig wonen is het goed om ook alvast te kiezen voor een comfortabel hoog laag bed. Wanneer je thuiszorg nodig hebt, is één van de eisen dat het bed verstelbaar moet zijn in hoogte. Moet je dan nog snel op zoek naar een bed, dan eindig je meestal in een lelijk ziekenhuisbed. Terwijl je ook allang een geschikt bed had kunnen hebben in de vorm van een luxe hoog laag bed. Het bed is dan helemaal vormgegeven naar je wensen en past ook mooi in de slaapkamer.

Hoog laag bedden voor extra comfort
Naast toekomstbestendig wonen is ook comfort een belangrijke reden om een hoog laag bed te kopen. De hoog laag bedden van De Suite zijn nauwelijks herkenbaar als hoog laag bedden. Ze zien eruit als prachtige maatwerk bedden en dat zijn het ook. Alleen is de matras volledig in hoogte verstelbaar. Dat biedt ontzettend veel comfort. Daardoor kiezen ook steeds meer jongere mensen voor een hoog laag bed. Het is bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap heerlijk als je met je voeten een beetje omhoog kunt liggen, zodat je minder vocht vasthoudt in de benen. En heb je last van maagzuur of oprispingen, dan verstel je het hoofdeind gewoon een beetje naar boven. Hoog laag bedden bieden veel extra comfort en altijd een heerlijke slaaphouding.

Medische redenen om te kiezen voor een hoog laag bed
Soms kunnen er ook medische redenen zijn om te kiezen voor een hoog laag bed. Vaak gaat het dan om het verlichten van chronische klachten, zoals rugklachten. Advies van een beddenspecialist is dan noodzakelijk. De specialist kan je alles uitleggen over goede slaaphoudingen en de voordelen van een hoog laag bed voor jouw situatie. In veel gevallen kunnen chronische klachten (deels) verholpen worden door het kiezen voor een ander bed met een aangepaste matras.

Een luxe hoog laag bed is allang niet meer iets om je voor te schamen: het is iets om jaloers op te zijn! Een hoog laag bed kopen gebeurt dan ook steeds eerder. Was voorheen de gemiddelde leeftijd 60+, nu is die snel aan het dalen. Steeds meer mensen ontdekken de gemakken van een hoog laag bed en besluiten een hoog laag bed te kopen. Aangezien een goed hoog laag bed gemakkelijk jarenlang meegaat, is dat ook een goede keuze voor de langere termijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren