Katern

‘Wandelende tak’ van SV Geinoord viert jubileum

Dinsdag 21 maart aanstaande viert de ‘wandelende tak’ van SV Geinoord haar 8-jarig bestaan. We hebben het over Walking & Running Football dat in de loop van de afgelopen periode een geheel eigen plaats bij deze voetbalvereniging heeft gekregen. Destijds in het leven geroepen door Gerard van Vliet en op bescheiden schaal begonnen (acht deelnemers) is intussen het aantal opgelopen tot 40 personen die wekelijks wandelend een balletje komen trappen op Parkhout.

Het jubileum betekent eveneens een afscheid van de SV Geinoord-periode omdat voortaan onder de naam van SV Parkhout wordt gevoetbald. Komende dinsdag zullen de 40 mannen plus een dame extra belangstelling krijgen. Fotograaf Kees van der Meer van fototeam KenM zal een reportage maken, Cor IJkelenstam van bakkerij Tamminga zal dinsdag een grote jubileumtaart bezorgen. Op die dag zal ongetwijfeld teruggekeken worden op talrijke evenementen uit de afgelopen periode zoals de ontvangst van de selectie van Jong Oranje die via een maatschappelijke stage bij SV Geinoord wilden kennis maken met het fenomeen Walking voetbal.

De volgende dag mochten de spelers van de Nieuwegeinse club naar het KNVB Sport Centrum in Zeist waar een oefenwedstrijd stond gepland van Jong Oranje tegen de leeftijdgenoten uit Italië. Na afloop poseerde een aantal spelers met de Geinoord-afvaardiging.

SV Geinoord Walking met Jong Oranje in het KNVB Sportcentrum

Met En Voor Elkaar 55+
Met En Voor Elkaar 55+ is een initiatief van de Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM). Iedere donderdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur zijn alle vrouwen en mannen van 55 jaar en ouder uit Nieuwegein van harte welkom in de kantine van SV Geinoord op het sportpark Parkhout aan het Parkhout 1 in Nieuwegein. ‘Voorop staat dat we gezellig samenzijn. Spellen zoals Rummikup, Scrabble, Klaverjassen, Darten, Schaken, Sjoelen etc. zijn allemaal mogelijk.’ Biljartcoach Herman van ’t Riet (SV Geinoord) is iedere donderdagmiddag aanwezig om geïnteresseerden te begeleiden bij het edele biljartspel.

Oorspronkelijk is dit initiatief onder de naam Tijd voor Krijt met medewerking van de KNBB gestart. Het gaat nu verder onder de naam Met En Voor Elkaar 55+. ‘Onze stichting werkt alleen met onbetaalde vrijwilligers, die u graag ontvangen. De toegang is elke donderdag gratis en de Stichting Geinoord Maatschappelijk zorgt voor twee gratis consumpties. Aanmelden is niet nodig. Gewoon komen en ter plaatse kun je een inschrijfformulier invullen als het bevalt.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk