Wandelen met IVN afdeling Nieuwegein

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, organiseert op zondag 22 september 2013 om 13.30 uur een natuurwandeling op het terrein van fort ‘t Hemeltje in Houten. In de maand september (fortenmaand) staat de Nieuwe Hollandse Waterlinie weer in de belangstelling. Fort ‘t Hemeltje is de jongste van de linie, en was in 1881 gereed. Het bijzondere is dat aan dit fort sindsdien weinig is ontwikkeld en het nog min of meer in de oorspronkelijke toestand verkeert.

Het thema van de excursie is “Dood weermiddel, levende natuur”. We laten zien hoe een van oorsprong kale militaire constructie een grote natuurlijke rijkdom kan opleveren, waar van te genieten valt. We kijken naar alles wat er leeft En misschien kunnen we de ecologische ‘waterleiding’ van het fort ook nog laten zien.

Voor de wandeling verzamelen we om 13.30 uur bij Jacks Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein, of om 14.00 uur aan de Fortweg 9 bij de wachtpost van het fort in Houten. Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Meer informatie is te verkrijgen bij Pieter van den Tillaard, tel. 030 – 637 3384 of bij Alie Feijen, tel. 030 – 60 333 44.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk