Katern

Wandelen met het IVN in de polder Willeskop

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 10 mei om 13.30 uur samen met de Werkgroep Behoud Lopikerwaard (WBL) een excursie door de polder Willeskop. Dit keer nemen WBL en IVN u mee naar de prachtige polder Willeskop om daar al wandelend van de vogels te gaan genieten!

De excursie begint bij Abrona Boerderij De Haan in Benschop. Het IVN: ‘Wij laten ons o.a. begroeten door kieviten, grutto’s, tureluurs, visdiefjes en de veldleeuwerik die in dit gebied nog dapper standhoudt. Als we geluk hebben horen wij ook nog de unieke zang van de spotvogel die dan net is teruggekeerd uit Afrika. Tijdens deze wandeling kunnen wij hopelijk volop genieten van de zang van blauwborst, rietgors of rietzanger en wie weet zien wij ook nog een jagende bruine kiekendief. Het is verstandig om stevige wandelschoenen te dragen. Een goede verrekijker is eigenlijk een must!’

Het vertrek is om 13.30 uur vanaf Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. U kunt natuurlijk altijd rechtstreeks naar de Abrona Boerderij aan de Benedeneind Noordzijde 408 in Benschop gaan. Verzamelen daar is om 14.00 uur.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de volgende IVN-gidsen: Everdien Smeenk (030 6885871) en Gert Mastenbroek (06 53181186).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren