Wandelen door de Westbroekse zodden

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 12 juli een excursie door de Westbroekse zodden. Dit is een echte wandelexcursie. We wandelen in zo’n 2 uur door dit moerasgebied. U ziet de verschillende stadia van verlanden van de petgaten. Er ontstaat moeras en trilveen. Er zijn veel moeras- en waterplanten te zien, misschien de zonnedauw. Ook is het een vogelrijk gebied, er zijn zwarte sterns, purperreigers te zien als we geluk hebben.

‘We verzamelen om 13.30 uur bij Jack’s Grillhouse, Parkhout 2, Nieuwegein. De excursie start om 14.00 uur bij de parkeerplaats bij het Bert Bospad in Westbroek: door Westbroek heen rijden, 200 meter na de gereformeerde kerk is een parkeerplaats en staat er een bord langs de weg met vermelding ‘Bert Bospad’’ aldus de organisatie.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de volgende IVN-gids: Janny de Hoog, tel. 06 – 4143 3291.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren