Walk of Peace in Nieuwegein

Op de laatste zaterdag van de Vredesweek, zaterdag 22 september aanstaande, vindt er in Nieuwegein een vredeswandeling plaats. De route Noord start om 14.00 uur (inloop vanaf 13:30) vanuit het Geinlicht en is 5 km lang. De route Zuid start om 13.00 uur (inloop vanaf 12.50 uur) in de Rank aan de lupinestraat 11 in Nieuwegein Zuid en is 7,5 km lang. Beide routes komen in het centrum bij elkaar en wandelen daarna gezamenlijk naar het eindpunt bij Moskee Sirat (betekend ‘De Brug’), waar alle wandelaars om 17.00 uur zullen aankomen.

De wandeling biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen over vrede. Aan de wandeling doen diverse organisaties uit Nieuwegein mee. PKN Nieuwegein Noord, Nieuwegein Zuid, PKN Hervormd Vreeswijk, de katholieke parochies, Evangelische Gemeente de Bazuin, het Apostolisch genootschap, het Leger des Heils, Moskee Sirat, Movactor, gemeente Nieuwegein, Cross-culture en anderen.

Het thema van de Vredesweek is dit jaar: ‘Generaties Voor Vrede.’ Op vrijdag 21 september klinken tussen 18.00 uur en 18.15 uur de klokken in Europa tijdens de Internationale Dag voor de Vrede. Ook Nieuwegein doet mee. In Nieuwegein zal om 18.00 uur door Dick van Dijk de korte bespeling van de Parkbeiaard met Beethovens ‘Ode aan de vreugde’ (de Europese Vredeshymne) gespeeld worden. Daarna zal het werk ‘Introduction and finale to The Green Knight’ van Joop Visser worden gespeeld. Visser schreef dit werk als herinnering aan de eerste wereldoorlog.

De Internationale Dag van de Vrede die door de Verenigde Naties wordt georganiseerd valt samen met de openingssessie van de Algemene Vergadering, ieder jaar in september. Sinds 2001 vindt de dag jaarlijks plaats op 21 september (resolutie 55/282). Op 21 september begint de Vredesweek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren