Waarom is een zakelijke laadpaal een goede keuze?

Steeds meer werknemers, klanten en bezoekers rijden in een elektrische auto naar kantoor. Om een gastvrije indruk te maken doe je er als ondernemer goed aan om een laadinstallatie te laten installeren. Zeker nu we weer steeds meer op locatie gaan werken. Het installeren van een laadpaal bij een bedrijf heeft nog een aantal andere voordelen. Wat die voordelen zijn, bespreken we in dit artikel.

Een service
Een laadpaal bij de ingang versterkt de groene uitstraling van het bedrijf. In een tijd dat klimaatverandering een steeds groter wordend probleem is, zullen veel mensen het waarderen als een bedrijf mee doet aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien kiezen steeds meer mensen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Als moderne ondernemer ontkom je er dus amper aan om een laadstation te plaatsen voor elektrische auto’s. Het is namelijk een service richting werknemers, klanten en bezoekers.

Laadpalen verplicht bij commerciële gebouwen
Sinds maart 2020 is het verplicht om een laadpaal te installeren bij nieuwe of (deels) gerenoveerde commerciële gebouwen. Deze wetgeving is van kracht als er meer dan tien parkeervakken op hetzelfde terrein geplaatst zijn. Bovendien moet er ook een leidingeninfrastructuur (loze leidingen) worden aangelegd voor 1 op de 5 parkeervakken. Ook bestaande commerciële gebouwen moeten vanaf 2025 aan deze wetgeving gaan geloven. Om de massa voor te zijn, doe je er dus goed aan om hier alvast de eerste stappen in te nemen.

Fiscaal aantrekkelijk
Om de overstap naar elektrisch rijden zo makkelijk mogelijk te maken investeert de overheid in het plaatsen van laadvoorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld de milieu-investeringsaftrek (MIA), waarmee je 13,5%, 27% of 36% van de investeringskosten kan aftrekken. Of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), waarmee je tot 75% van de investering kan afschrijven.

Ook kun je met een laadpaal winst maken. Dit doe je door hem openbaar beschikbaar te stellen en aan te melden als een openbare laadpaal. U heeft dan zelf de vrijheid om te bepalen hoeveel men per kWh betaalt als zij gebruik maken van de laadvoorziening. Als u een laadpaal openbaar maakt, is het raadzaam om deze te koppelen aan een beheersysteem. Op die manier heeft u altijd inzicht in de laadsessies, worden de kosten om te laden automatisch verrekend en ontvangt u eens in de zoveel tijd de opbrengsten van het laden. Genoeg redenen dus om een laadpaal zakelijk te gebruiken.

De beste laadinstallatie voor je bedrijf
Het uitzoeken van een geschikte laadinstallatie voor zakelijke laadpalen is niet altijd een makkelijk proces. Er zijn namelijk heel wat factoren die hier invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld aan de diversiteit van de gebruikers, het aantal laadpalen en het afrekenen van de laadsessies. De specialisten van onder andere 50five kunnen je helpen met het maken van deze beslissing. Ook nemen zij de installatie voor je uit handen zodat je altijd verzekerd bent van een laadpaal die optimaal werkt. Zij beschikken namelijk over de kennis die nodig is om de installatie correct uit te voeren. Geïnteresseerd in een laadpaal bij jouw bedrijf? Neem dan contact op met de experts van 50five.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk