Waar gaat het heen met Nieuwegein?

Herman Troost, fractievoorzitter van de Verenigde Senioren Partij, schrijft wekelijks een column op De Digitale Stad Nieuwegein. Herman komt uit het bedrijfsleven en de VSP heeft implementatie hoog in haar vaandel. Het gaat er vaak niet eens om wat je beslist (soms natuurlijk juist wel) maar het is vooral ook belangrijk hoe je de zaken oppakt en uitvoert!

Herman Troost begint deze week zijn column met: Vragen over ouderen GroenLinks schreef recentelijk een Artikel 42 brief die we als VSP met belangstelling hebben bekeken. In principe geen slecht idee, een goede inleiding door de heer Sewgobind en dan de vragen. Dat zijn geen verkeerde vragen al blijft de vraag of de gemeente alle antwoorden heeft. Sommige zaken zijn alleen bij de belasting bekend.

Andere zaken worden door de ouderen zorgvuldig achter gehouden omdat ze geen zin meer hebben in het invullen van veel te ingewikkelde formulieren (“U moet zelf een fotokopie maken en goed bewaren” instrueert een zorgverzekeraar die zich geen enkele zorg maakt hoe dat dan gedaan moet worden door iemand van 80 die de deur niet meer uitkomt, hulp nodig heeft en daarom juist met veel moeite het formulier invult.) En het uitleggen van je totale financiële situatie aan een toch goedwillende ambtenaar is voor vele ouderen als middel erger dan de kwaal. Al was het maar dat ze hebben geleerd dat je voor jezelf moet zorgen en anderen niet te veel moet lastig vallen..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk