Waar blijft Willem Alexander?

Het is in gemeenten een goede traditie om in de raadszaal een staatsieportret van de monarch op te hangen. Dit om de verbondenheid met en respect voor het staatshoofd tot uitdrukking te brengen.

Sinds de inhuldiging van Willem Alexander tot koning van Nederland ontbreekt nog elk spoor van dit portret in de raadszaal van Nieuwegein. CDA-Raadslid Roelof de Wild: “We hebben al een prachtige koningslinde en goede herinneringen aan het bezoek van de Koning en Koningin aan Vreeswijk. Maar wij zijn ook erg benieuwd wanneer Koning Willem Alexander ook zijn moeder opvolgt aan de wand van onze raadszaal? Het spijkertje zit al in de muur.”

In het vragenhalfuurtje van de gemeenteraadsvergadering op 25 juni heeft het CDA dan ook gevraagd naar de komst van het staatsieportret. Burgemeester Backhuijs gaf aan dat er op dit moment gekeken wordt naar een passend portret maar dat dat nog wel even op zich laat wachten. Daar wilden de christen-democraten niet op wachten en boden een ingelijste foto aan van het Koningspaar tijdens hun bezoek aan Vreeswijk. Dat hangt nu tijdelijk op de plaats waar straks het officiele staatsieportret komt te hangen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren