Katern

VVV Vreeswijk

Welcome! Bienvenue! Willkommen! Welkom! U heeft het prachtige dorp Vreeswijk uitgekozen als uw reisbestemming. Samen zullen wij een wonderlijke week tegemoet gaan, vol cultuur, natuur, hoogtepunter der architectuur, dieptepunten der volksvermaak en we zullen eten zoals we nog nooit gegeten hebben. Vol trots presenteer ik u het programma voor de komende week.

Maandag 12 juli

Na een weldadig ontbijt begeven wij ons naar het Theehuys van de Museumwerf alwaar ons ‘Cultuurrondje Vreeswijk’ zal beginnen. We worden rondgeleid over de museumwerf en zullen een bezoek brengen aan de huidige expositie. Deze dag is dat ‘van Rennes scheepsmotoren’. Na de expositie zal een gids ons rondleiden door het oude Vreeswijk. Nagenietend op het terras van Poelzicht of Bourgondisch Vreeswijk (wat u wenst) zullen wij een culinair hoogstaande lunch tot ons nemen, met uitzicht op de Lek dan wel de oude Sluis.

Dinsdag 13 juli

Vandaag bezoeken wij het bruisende centrum van Nieuwegein: het winkelcentrum City Plaza. Hier kunt u vrijuit winkelen en uw vermoeide voeten verkoelen in het watertje op de markt. Om 14.00 uur verzamelen we bij de bibliotheek. Hier zullen we, bij de kunstuitleen van Nieuwegein, een expositie bezoeken van de kunstenares Marion Snijders. “Het zijn verhalen van de mens. Dat kwetsbare stukje vlees met een bijtende geest.” Er zijn zowel schilderijen als keramiek te bewonderen.

Woensdag 14 juli

Slechts een week geleden geopend, maar nu al voor u op het programma: ‘100 jaar Barbarakerk.’ Op deze bijzondere tentoonstelling, te zien in de Oudheidskamer van Vreeswijk, wordt onder andere een replica van de wijdingsakte uit 1910 tentoongesteld. Tevens zijn er vele tekeningen en foto’s van de kerk te zien, en komt u meer te weten over haar geschiedenis.

Donderdag 15 juli

Met het pontje steken wij de rivier de Lek over naar Vianen. Hier worden wij ontvangen voor een sportief potje boerengolf. Na afloop staat er koffie en appeltaart voor uw klaar. Tevens zal uw gids u rondleiden door het historische hart van deze overbuur.

Vrijdag 16 juli

Overdag bent u vrij om Vreeswijk en omtrek op eigen gelegenheid te verkennen. Vergeet hierbij niet een ansichtkaartje aan te schaffen, met heuse Vreeswijkse postzegel. Tips zijn het nabijgelegen dorp Jutphaas, een sluizenwandeling of een bezoek aan de stad Utrecht. Om 21.00 uur wordt u in ‘het Wapen van Vreeswijk’ verwacht, voor een doldwaze karaoke avond.

Zaterdag 17 juli

Per fiets reizen we af naar park Oudegein. In deze prachtig onderhouden groenvoorziening vinden we de boerderij Geinoord 12. Deze doet gedeeltelijk dienst als kinderboerderij, maar in 1990 opende de Historische Kring er ook Museum Warsenhoeck. Hier zullen wij de foto-expositie ‘Oude beroepen in Jutphaas en Vreeswijk’ bezoeken.

Zondag 18 juli

’s Ochtends krijgt u de gelegenheid om zich gereed te maken voor vertrek. Het busje zal ons naar het gezellige buurtcentrum ’t dok brengen, alwaar we onze week gezamenlijk zullen afsluiten op de rommelmarkt.

Bedankt voor uw komst en tot ziens,

uw gids.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk